Hoppa till sidans innehåll

Ledarguiden


 I16/LV6 SKF

 

 

Kontaktuppgifter

Kontaktperson:          Carina Normann                          070-344 50 56
Hemsida:                    www.I16skytte.com
E-post:                       This is a mailto link
Face Book gruppen:   Kontakta Karin Gustafsson         070-213 17 81
Org. Nr: 899201-6749.                                 Bankgiro 591-7281

Verksamhetsidé

 I16/Lv6 Skf verksamhet riktar sig till dig som är intresserad av gevärsskytte och där föreningens huvudinriktning är skytte på 10m (luftgevär) och 50m (korthållsgevär).
Vi arbetar för skyttet som en idrott, där alla kan delta på lika villkor och ge förut-sättningar för att alla ska nå sina egna uppsatta mål och förväntningar. Vi verkar för ett skytte med en stor bredd och en framgångsrik elit där alla lär av varandra.

Allmän policy

Skytte är en sport där de fysiska förutsättningarna har mindre betydelse och där egenskaper som lugn och harmoni kombinerat med intresse, vilja och envishet ger förutsättningar för en hög koncentrationsförmåga och därmed en ökad inlärning.

I16/Lv6 Skf. ska erbjuda sina medlemmar en trygg utbildningsmiljö med kunniga ledare där medlemmen kan utveckla sig mot sina egna mål. Stor vikt läggs på att ge kunskap om säkerhet, hantering, regler och om individens fysiska och psykiska utveckling från barn till vuxen. Föreningen ska ha en flexibel träningsmiljö för att underlätta för medlemmar att utöva andra idrotter. Föreningen ska kontinuerligt anpassa sin verksamhet för personer med funktionshinder för att alla ska kunna delta på lika villkor. I16/Lv6 Skf är en förening för alla.

Rättesnöre för ledare

Ledarskapet I16/Lv6 Skf kännetecknas av att ledarna har kunskap, är engagerade och visar respekt. EN ledare ska vara väl förtrogen om föreningens verksamhet, vilka regler och säkerhetsbestämmelser som gäller och ha god kunskap om barn och ungdomars fysiska och psykiska utveckling. Ledare ska engagera och synliggöra alla medlemmar oavsett bakgrund och personlig förmåga samt entusiasmera till nya utmaningar. Ledare ska visa medlemmar respekt för övriga fritidsaktiviteter och idrotter, ledare ska stävja allt resonemang som kan leda till mobbning och skapa en kultur där man pratar till varandra.

 

Föreningen har följande förbud

  • Alkoholförbud vid träningar och tävlingar arrangerade av föreningen och för ledare när dessa representerar föreningen internt och eller externt
  • Rökförbud inom föreningens lokaler
  • Diskrimineringsförbud, ingen får särbehandlas beroende på kön, ålder, härkomst, sexuell läggning och eller individuell färdighet.


 

Luftgevär
Luftgevär eller gevär 10m är den största grenen inom gevärsskytte i Sverige. Luftgevär skjuts på 10 meter inomhus och utövas mestadels under vinterhalvåret Geväret väger 5 - 5,5 kg och laddas med komprimerad luft Kulan är 4,5 mm och består av bly. Tavlan är tioringad och tian är 0,5 mm stor.

 

  

 

 

 

Korthållsgevär

Korthållsgevär eller gevär 50m skjuts på 50 meters avstånd inomhus eller utomhus. I varierande ställningar (Liggande, Knästående och Stående) Visst skytte bedrivs i terrängen på varierande avstånd så kallat fältskytte. Korthållsgeväret väger 5,5 - 6 kg och skjuts med krutladdade patroner med kaliber 22 long. Tavlan är tioringad och tian är 10,4 mm i diameter Vid avfyring avger geväret en mindre smäll och rekyl.

 

 

 

Michael Normann

Uppdaterad: 22 JAN 2016 16:52 Skribent: Bo Erlandsson
E-post: This is a mailto link

2022

50 m säsongen avslutas med föreningsmästerskap den 22 augusti

De som ska på andra tävlingar efter detta, kan fortsätta träna ute ett tag till torsdagar

3 september 1000 Städdag 

Då flyttas en del banor in

10 m startar onsdagen den 7 september från 1700 

Prova på och hitta tillbaka i detta skytte

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
I 16/LV 6 SF - Skyttesport
Carina Normann, Kumminvägen 2
30596 Eldsberga

Kontakt:
Tel: 0703445056
E-post: carina.normann@outlo...

Se all info